• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Конференція «Освіта Сумщини – перезавантаження»

Конференція «Освіта Сумщини – перезавантаження»

2013-08-29

конференція

В межах підготовки громадською радою при ОДА до круглого столу «Інноваційна діяльність в освіті» на конференцію були запрошені представники громадської ради: секретар Коваленко Т.О.,офіційний представник Всеукраїнської громадської організація «Батьківський комітет України» Борисенко О.М., СОГО «Батьки онкохворих дітей - інвалідів» Смольникова О.В., СОГО «Батьки та педагоги за збереження духовних та культурних традицій» Мозгова Г.І.
Конференція дала уявлення про перспективу розвитку в освіті через використання мультимедійних технологій, проблеми які були виявлені в роботі закладів та шляхи подолання.
Звернув на себе увагу досвід Конотопської гімназії з провадження програми лінгвістичної освіти та програми компанії Microsoft «Партнерство в навчанні». Гімназія отримала статус «Школа-лідер» (Pathfinder School) і це означає, що її педагогічний колектив застосовує освіті інноваційні методи і є достатньо компетентним, щоб ділитися досвідом з іншими школами.
Було відмічено, що динамічний розвиток інформаційних технологій ставить нові сучасні вимоги перед вчителем: не бути транслятором інформації, а вміти організувати процес навчання з використанням активних методів. Тому дуже гостро стоїть питання мотивації та самоосвіти викладача, методична організація діяльності, розвиток лідерських навичок.
Щоб краще могли орієнтуватися батьки в компетенції шкільних освітніх закладів буде створений рейтинг закладів.
Вже з вересня, з метою оптимізації процесу звернень та виключення зловживань в цьому напрямку, впроваджується постановка в чергу на дитсадочок через Інтернет.
Особу увагу приділили питанню популяризації здорового способу життя, залучення дітей до активних фізичних ігор, створенню футбольної мережі центру «Барса».
Конференція зібрала кращих спеціалістів в галузі освіти, дуже корисним був обмін досвідом та контактами, стимул для нових проектів та розвитку на Сумщині.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi