Всесвітній день боротьби з раком

2014-02-02

/Files/images/x_b99bf3f1.jpg

Всесвітній день боротьби з раком – 4 лютого 2014 року

Девіз: «Розвіяти міфи»

Міжнародний союз проти раку щорічно 4 лютого залучає увагу громадськості до проблем попередження раку. В цьому році увага знову зосереджується на п’ятому завданні Світової Декларації проти раку – розвіюванні хибних уявлень та міркувань щодо хвороби:

1. «Ми не потребуємо розмов про рак». Насправді, розмови про тяжку хворобу можуть бути неприємними, але знання в змозі допомогти попередити захворювання як окремої людини, так і поліпшити ситуацію в суспільстві.

2. «Рак – підступна хвороба, яка застає людину зненацька, без будь-яких симптомів». Завжди є ранні прояви хвороби, важливо не пропустити їх. Раннє виявлення має беззаперечні переваги.

3. «Ніщо не може відвернути хворобу, це вирок». Багато залежить від самої людини і суспільства. Третину випадків раку можливо попередити, а при виявленні хвороби на ранній стадії до 40% хворих можливо вилікувати.

4. «Неможливо запобігти стражданням, пов’язаним з раком». Люди мають однакові права знати про ефективні методи профілактики та лікування захворювання, отримувати послуги, які запобігають стражданням і болю.

Детальніше: www.ecpc.org

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi